Staročeské pracny (medvědí tlapky)
120 g vlašských ořechů, 150 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 100 g másla, 1 vejce, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1 lžička kakaa
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta odkrajujeme kousky a prsty je vtlačujeme do formiček tak, aby uprostřed vznikl důlek. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C asi 8 minut. Upečené pracny vyndáme, necháme chvilku zchladnout a ještě horké je vyklepneme z formiček a obalíme ve vanilkovém moučkovém cukru.
Recept na tradiční vánoční cukroví od šéfkuchaře Radka Davida – (čtěte Vánoční cukroví podle receptů z Babiččiny zahrady)
Restaurace Babiččina zahrada
Restaurace La Veranda
Objednat kuchařskou knížku: Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy „Rande s gurmánkou“ nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.
Děkuji za skvělý recept. Jsou opravdu výborné, takové křehké a chutné. A recept je jednoduchý, těsto jsem nechala zpracovat v domácí pekárně. Stejně skvělé jsou i husarské koláčky a sádlovky. Teď se vrhám na sacher dortíčky. Díky moc.
botinka:
Já děkuji za vyzkoušení a také za komentář 😉 Ať vám to pečení jde pěkně od ruky a jeho vůně ať navodí doma pěknou předvánoční pohodu.