KARBANÁTKY Z OVESNÝCH VLOČEK
Pro 2 osoby potřebujeme:
- 1 čtvrtlitrový hrnek ovesných vloček
- 1-2 ks vejce
- 2 ks cibule
- 1 stroužek česneku
- špetka majoránky
- jemná strouhanka na zahuštění
- sůl
- mletý pepř
- olej nebo přepuštěné máslo na smažení
Postup přípravy:
Ovesné vločky zalijeme hrnkem vody a necháme je několik hodin změknout. Vločky povaříme v přiměřeném množství osolené vody a necháme vychladnout. Do chladného vločkového základu přidáme vejce, drobně nasekanou a osmaženou cibulku, rozetřený česnek, špetku majoránky, pepře a dle chuti osolíme. Je-li směs příliš řídká, zahustíme ji přidáním jemné strouhanky. V dlani tvarujeme malé ploché placičky ve tvaru karbanátku a osmažíme je z obou stran na pánvi. Karbanátky z ovesných vloček podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo jako doplněk salátového talíře.
Pokud někdo namítá, že mu v ovesném karbanátku chybí maso, může si při přípravě do základu kousek kvalitní uzeniny nebo libového vařeného masa přidat. Já si ale s chutí užívám bezmasou variantu a doporučuji ji i Vám.
Podávám s batátovou kaší a mladými řepnými výhonky.
DOBROU CHUŤ přeje Šárka Škachová/ www.Gurmanka.cz
ROK V KUCHYNI, to jsou moje zastaveníčka s domácími recepty, které se staly součástí stolních kalendářů. Mám z čeho vybírat, neboť je pro své čtenáře pravidelně chystám již od roku 2010 (6 rok mám za sebou). Recepty si vytvářím pro tu obyčejnou radost z každého ročního období, které mi dokáže vykouzlit za každého počasí velkou spoustu chutných zážitků a nezapomenutelných okamžiků. Karbanátky z ovesných vloček doporučuji zařadit do lednového jídelníčku. Pokud k nim budete podávat batátové pyré, jeho barva nejen do talíře vnese trochu optimistických barev.Tento recept jsem zpracovala do stolního kalendáře Oblíbené recepty Šárky Škachové na rok 2016, prosinec/leden 53. týden.
Dobrý den, mám dotázek – je kalendář k objednání?
Děkuji, Clea
Clea:
Milá Cleo, pár posledních kusů je ještě skladem. Máte-li zájem, dejte vědět, ráda pošlu.