TAGLIATELLE TOMATO S KŘUPAVOU PANCETTOU
– soutěžní recept č. 4, autor receptu: Otto Plášek
Suroviny:
- 200 g tagliatelle tomato
- 15 lístků čerstvé bazalky
- ½ lusku červené papriky – kozí roh
- 1 kelímek smetany na vaření
- 2 lžíce strouhaného sýru Gran Moravia
- 150 g krájené Pancetty
Postup:
Pancettu si nakrájíme na malé kousky a opečeme do křupava na teflonové pánvi. Po opečení Pancettu vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. Ve výpeku rozpustíme strouhaný sýr Gran Moravia a zalijeme smetanou na vaření. Necháme na mírném ohni spojit a přidáme na jemno nakrájenou papriku (lehce pikantní) a nasekané lístky čerstvé bazalky. Omáčka na těstoviny je tímto hotova a udržujeme ji teplou. Těstoviny vložíme do osolené vařící vody a vaříme cca 4-5 minut tzv. na skus. Po uvaření vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a přidáme do teplé smetanové omáčky. Rychle promícháme a servírujeme na talíř, kde bohatě posypeme křupavými kousky Pancetty a kdo má rád tak i trochou strouhaného sýru Gran Moravia.
autor receptu: Otto Plášek
SOUTĚŽ NA LÉTO 2012:
Vyhrajte titanové nádobí za recept připravený na letní téma. Uvařte něco dobrého a letně naladěného na grilovací pánvičce. Někdo může excelovat v letní kuchyni, druhý být pěkně v pohodlí domova. Podmínkou je vymyslet recept tak, aby to byla oslava jídla a léta. Letní vaření je spjato nejen s vůní a chutí, ale je v něm skryto mnohem víc magie. K receptu můžete přidat třeba i malý příběh, který s vaším jídlem souvisí. Potom už stačí jídlo vyfotit, popsat jeho přípravu a zaslat ho na emailovou adresu info@gurmanka.cz. Recepty budou zveřejněny a nejlepší výtvory oceněny pěknou cenou z kolekce titanového nádobí. Výherce snad potěší i můj nový kalendář Domácí kuchyně 2013.
Začátek soutěže byl právě vyhlášen.
Ukončení je stanoveno na 20. srpna.
Hlavní cena do soutěže je grilovací titanová pánev Gigant.
Krásné a voňavé léto všem, co se k nám přidají, ale i těm, kteří se zajdou jenom kouknout a přivonět 🙂
www.gurmanka.cz
Objednat kuchařskou knížku: Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy „Rande s gurmánkou“ nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.