Domů » kapr

Štítek: kapr

Ryby

KAPŘÍ TATARÁČEK

2 komentářů

Nejchutnější kapří tataráček jsem si úplně poprvé dala na břehu jihočeského rybníka. Byl čas podzimních výlovů, všude voněla hustá rybí polévka, opékaný kapr na kmíně, česneku i ve strouhance, ale všechno to voňavé kouzlo trumfla na sádle smažená topinka s česnekem, podávaná s kapřím tataráčkem. Místní rybáři ho míchají zručně a elegantně, […]

Ryby

Křupavé kapří škvarky

10 komentářů

Bydlet na jihu Čech, kde všechny cesty nevedou do Říma, ale určitě na nějakou rybniční hráz, je skoro povinnost mít ve svém kuchařském repertoáru dobrý recept na přípravu nějaké kapří speciality. Třeba na oblíbené kapří hranolky nebo křupavé škvarky. Recept od receptu se liší jen v jemných nuancích, ale výsledek je pokaždé voňavý […]

Reportáže

Proslulé české rybníkářství

12 komentářů

“Může být podán nějaký jiný, větší a bezpečnější důkaz o rybnících než to, že nejen proslavují skvělým majetkem své majitele, ale že povznášejí i měřiče a porybné z poddanství a neurozenosti k svobodě a k svobodnému rodu?” – Jan Dubravius  PŮVOD RYBNÍKŮ V ČESKÝCH ZEMÍCH má v malíku Jiří Andreska. […]

Reportáže

Až na dno Rožmberku

10 komentářů

Výlov největšího českého rybníku je opět tady. Co nás tam čeká a nemine jsem důkladně prozkoumala při výlovu minulém a vznikla z toho i zajímavá podívaná v reportáži, kterou jsem nazvala Tam kde hnízdí mořský orel a ryby polykají fotbalové míče. Ani jedno slovo není lež – reportáž všechny nevěřící […]

Reportáže

GASTROFEST České Budějovice 2008

4 komentářů

Mít v kapse modrou šerpu, udělila bych pověstný titul “Cordon bleu” někomu, kdo upoutal mou pozornost a rozhodně by si ji zasloužil, protože vynalezl něco geniálního. Gastrofest sliboval bohaté kulinářské zážitky s rybími, zvěřinovými a sladkými dobrotami i ze sousedních zemí, které přivítalo českobudějovické výstaviště. Vyrazila jsem tam o sobotním […]