Domů » kuře

Štítek: kuře

Grilování / BBQ, Maso

Grilované kuře pod kamenem

4 komentářů

GRILOVANÉ KUŘE POD KAMENEM – se šalvějí, slaninou a citrónem Dnes se spokojím jen se suchou marinádou. Kuřecí prsní plátky okořením pepřem (třeba pomerančovým). Na každý kousek masa přidám tenký plátek dobré slaniny, lístek šalvěje pro vůni, pro svěží chuť plátek citrónu. Spíchnu párátkem nebo jehlou. Nesolím, však ona ta […]

Maso

Kuřecí kousky s chilli a sezamem

0 komentářů

Podzimní soutěž 2012  Kuřecí kousky s chilli a sezamem – soutěžní recept č. 4, autor receptu: Otto Plášek   Potřebujeme: 1 kg kuřecího masa (prsa) 1 čerstvá červená chilli paprička 2 lžíce sezamového semínka petrželová nať sůl, olej, pepř  Postup přípravy:  Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a smícháme se směsí oleje, […]

Maso

Kuřecí prsa v citrusové marinádě

5 komentářů

Soutěž na léto 2012     Kuřecí prsa v citrusové marinádě, aneb miláčku voníš pomerančem?! – soutěžní recept č. 10, autor receptu: Marie Tomšů – toffo – www.toffo.blog.cz Toto dnešní naše obědové meníčko bych také mohla pojmenovat třeba oběd za půl hodinky na stole. Je jedno, jesli Vás k takové akci donutí časová tíseň, […]

Maso

Kuřecí nugetky na majoránce

0 komentářů

Kuřecí nugetky na majoránce – soutěžní recept č. 1, autor receptu: Otto Plášek Soutěž na léto 2012  Kuřecí nugetky na majoránce Suroviny: 1kg kuřecích prsou balení čerstvé majoránky 30g olej, sůl, máslo   Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na nugetky, osolíme a v půl deci oleje rozmícháme na jemno nasekané lístky ze […]

Maso

Pečené kuře bez tajemství

13 komentářů

Pohledné vypečené kuře vykukuje z každého magazínu o vaření od doby, co nás krásně provokují barevné fotografie. Vždycky je dokonale zlaté, s křupavou kůrčičkou, krásně nadívané a úhledně posazené na podnosu. Kuře jako ze žurnálu! Moje pečené kuře “bez tajemství” je na každý pád jiné. Ale ta jeho chuť (?) … to se […]

Maso

Kuře na paprice podle Anuše Kejřové

38 komentářů

Slepici nebo kuře na paprice?  Já mám ráda oboje. Podle tradice musí být “s noky!”  Na tradice nešlapeme, noky budou! 🙂 Tento recept nemohl chybět ani ve slavné Zlaté úsporné kuchařce Anuše Kejřové. I když to nebyla slepice ze dvorku, kuře na paprice požívá téměř stejnou slávu a věřím tomu, že mnozí […]

Maso

Jarní kuřátko v římském hrnci

32 komentářů

Rozhodneme-li se pro vaření v římském hrnci, musíme nádobu i s poklicí na několik hodin před samotnou přípravou namočit do studené vody. Kdo přednosti římského hrnce zná, tomu to říkat nemusím. Kdo s římským hrncem teprve kamarádit začíná, tak toho by mohlo zajímat něco víc o tomto starém způsobu pečení. […]