Domů » maso

Štítek: maso

Lovecký řízek se smetanou a houbami
Houby, Maso, Přílohy

LOVECKÝ ŘÍZEK/ JÄGERSCHNITZEL

2 komentářů

Na klasický lovecký řízek je teď ten nejlepší čas. JÄGERSCHNITZEL & SPAETZLE Naše oblíbené roční období je babí léto a z něj vzešlé pokrmy. Jägerschnitzel je na jídelníčku doma ve všech německy mluvících zemích. Náramně dobře se k němu hodí špecle/Spaetzle. JÄGERSCHNITZEL, lovecký řízek (tradiční recept) Na 2 porce potřebujeme: […]

Grilování / BBQ, Maso

Grilované kuře pod kamenem

4 komentářů

GRILOVANÉ KUŘE POD KAMENEM – se šalvějí, slaninou a citrónem Dnes se spokojím jen se suchou marinádou. Kuřecí prsní plátky okořením pepřem (třeba pomerančovým). Na každý kousek masa přidám tenký plátek dobré slaniny, lístek šalvěje pro vůni, pro svěží chuť plátek citrónu. Spíchnu párátkem nebo jehlou. Nesolím, však ona ta […]

Maso

Hovězí líčka na černém pivu

3 komentářů

Dušená líčka nemusíme připravovat jen po francouzském způsobu a dusit je na červeném víně. Můžeme zůstat věrni českému pivu. . Na čem si pochutnat v lednu? . ROK V KUCHYNI, to jsou moje zastaveníčka s domácími recepty, které se staly součástí stolních kalendářů. Mám z čeho vybírat, neboť je pro […]

Dezerty a sladké hříchy

Baq Ti Xcacau

7 komentářů

   Podzimní soutěž 2012        Baq Ti Xcacau – soutěžní recept č. 9, autorka receptu: Marie Tomšů www.toffo.blog.cz  recept nás naučí úpravu masa v čokoládě podle mexických tradic     Můj nabroušený recept jsem uvařila teprvé podruhé. Připravovala jsem ho pokaždé v řádně nabroušené náladě a přiznám i  poťouchlou touhu šokovat. Baví mě posouvat  hranice […]

Maso

Pekelné dršťky – dršťky na pikantní způsob

0 komentářů

Podzimní soutěž 2012  Pekelné dršťky – dršťky na pikantní způsob – soutěžní recept č. 3, autor receptu: Otto Plášek Pekelné dršťky – dršťky na pikantní způsob  Potřebujeme: 300g předvařených krájených hovězích drštěk 1 cibule, 2 mrkve, 1 rajče, petrželová nať, bobkový list 6 kuliček nového koření, papriková pasta ostrá, 1 chilli […]

Maso

Roštěnky na divoko dle Anuše Kejřové

7 komentářů

  Miluji jídlo! .. dobré jídlo. Rád vybírám ingredience pro jeho přípravu, pročítám kuchařky a časopisy, které nepostrádají šmrnc, zajímám se o původní receptury, na cestách neopomenu ochutmat místní speciality, s potěšením navštěvuji restaurace,.. Tím vším se inspiruji, vychutnávám si to, z toho všeho vařím, a snažím se, aby mé […]

Maso

Zajíc à la Marseille podle Anuše Kejřové

1 komentář

  no strings attached dvd download Druhým pokusným králíkem se stal zajíc! Zajíc à la Marseille je další recept, do kterého se pustila Hanka a já ho mohu zde s velkou chutí představit. Noblesní receptura Anuše Kejřové káže vylepšit špikovaného zajíce nejen tradiční slaninou, ale přidává sardelky a červené víno. […]