Domů » římský hrnec

Štítek: římský hrnec

Maso

Pečené kuře bez tajemství

13 komentářů

Pohledné vypečené kuře vykukuje z každého magazínu o vaření od doby, co nás krásně provokují barevné fotografie. Vždycky je dokonale zlaté, s křupavou kůrčičkou, krásně nadívané a úhledně posazené na podnosu. Kuře jako ze žurnálu! Moje pečené kuře “bez tajemství” je na každý pád jiné. Ale ta jeho chuť (?) … to se […]

Maso

Dokonale pečená římská kotleta

46 komentářů

      Malá římská improvizace, která by se bez starého římského hrnce nekonala. Kotlety byly víc než dokonalé, protože na tenhle hrnec je vždycky absolutní spoleh.  Dokonale pečené římské kotlety pro 4 osoby potřebujeme:      4 vepřové kotletky s kostí mořská sůl čerstvě mletý pepř 12 menších brambor (nejlépe pevná […]

Maso

Jarní kuřátko v římském hrnci

32 komentářů

Rozhodneme-li se pro vaření v římském hrnci, musíme nádobu i s poklicí na několik hodin před samotnou přípravou namočit do studené vody. Kdo přednosti římského hrnce zná, tomu to říkat nemusím. Kdo s římským hrncem teprve kamarádit začíná, tak toho by mohlo zajímat něco víc o tomto starém způsobu pečení. […]