Domů » zavařování

Štítek: zavařování

Domácí konzervace

PAMPELIŠKOVÝ MED

112 komentářů

  Recept na pampeliškový voňavý med krok za krokem mám doma rukou psaný a mnohokrát vyzkoušený. Pampeliškový med pravidelně patří k úplně prvním suvenýrům sezóny, kdy se snažím kus přírody nacpat pod zavařovací víčka. Hlavní sezóna teprve začne a mně se zdá, že na ni mám dost zavařovacích sklenic i […]

Zelenina a saláty

Dýňový kompot & dýňový džem – s alkoholem i bez

25 komentářů

Zlatá éra sladkých dýňových specialit je dávno pryč. Vzpomene si někdo na to,  jak  před lety dýňový kompot parodoval ananas za vydatné podpory ananasové tresti? I když chemie čarovala seč mohla,  ananasová tresť neměla šanci nikoho oblbnout a dýně utrpěla hluboké tržné rány na pověsti. Dýni jsem to dávno odpustila, byla v tom nevinně […]

Domácí konzervace

ŠVESTKOVÁ POVIDLA bez míchání aneb jak neudělat ze švestek slivovici?

251 komentářů

Vyvrácení jedné povidlové fámy Taky vás strašili, že vařit povidla je děsně otravná, tělo zničující a zdlouhavá procedura? Že musíte s měchačkou neúnavně pádlovat v hlubokém hrnci nejméně půl dne? Že povidla nikdy nezůstanou tam, kde je chceme mít a skáčou si kam chtějí? To všechno je určitě pravda. Když se švestky […]