Další miniatura bábovky s chutí kokosu, ananasu a vůní rumu k tomu. Receptura jako z Karibiku od Madly 🙂
Bábovičky piňa colada
Jednoduché bábovičky plné kokosu, ananasu a rumu voní stejně omamně jako konec léta. Navíc jsou velmi dietní, protože při jejich přípravě se nemusí použít žádné vejce, mléko a ani tuk. Kokos sám o sobě obsahuje už tuku dosti, takže není třeba žádný další přidávat. A přesto je výsledek chutný a nedusí. Nevěříte? Vyzkoušejte 🙂
Na přípravu devíti kousků budeme potřebovat.
- ½ hrnku strouhaného kokosu
- ¾ hrnku šťávy z ananasového kompotu (nebo ananasový džus)
- ½ hrnku mouky (1/4 hrnku bílé polohrubé, ¼ hrnku celozrnné jemně mleté pšeničné)
- ½ balíčku kypřícího prášku
- 1 lžíci vanilkového cukru
- ¼ hrnku třtinového cukru
- ¼ hrnku bílého rumu
- hrstka kompotovaného ananasu (lepší by byl čerstvý) nakrájeného na kousíčky
Do mísy nasypeme strouhaný kokos, zalijeme ananasovou šťávou a necháme tak deset minut odstát, aby se kokos „nacucal“. Poté ke kokosu nasypeme obě mouky, cukr, přilijeme rum, zamícháme a nakonec přidáme na kousíčky nakrájený ananas. Zamícháme a pomocí lžíce plníme buď do bábovičkových formiček nebo do velké bábovkové formy. V případě, že použijeme bábovkovou formu, musíme samozřejmě ingredience minimálně ztrojnásobit.
Pečeme-li pouze bábovičky, bude nám stačit dát je do trouby vyhřáté na 180 ◦C a péct je asi 20-25 minut. Ke konci pečení zkontrolujeme špejlí, když se těsto nepřilepuje, je hotovo.
Dobrou chuť vám přeje Madla.
Marie Pospíšilová
Pečená piňa colada, tak to vypadá báječně. Piňa coladová bábovička do jedné ruky a piňa colada (v tekutém stavu) do druhé ruky. Jsme opravdu v ráji? 🙂
Báječná piňa colada –
zrovínka jsem se kochala Šárčiným nápadem na piňa coladu tady
http://www.gurmanka.cz/2009/05/pina-colada-na-vidlicku-i-do-sklenice
– právě jsme snědli poslední drobek, doporučuji vyzkoušet (((:
no a koukám tady na ty bábovičky, které se mi také zamlouvají. Mňam, jsou k sežrání. A tenhle blog taky. Petra
coco-choc:
No, já si musím ještě nějaký ten pátek opravdovou piňa coladu odpustit (leda bych si namíchala její verzi bez alkoholu – ta mi ale tak nechutná), takže jsem se snažila ji převtělit do těchto miniaturních báboviček, které se opravdu dají připravit v cukuletu 🙂