Černá Venuše je magická nepečená dobrota a do soutěže ji posílá Madla. Všechno, co o této pohledné ledové krásce chcete vědět, najdete v receptu. Seznamte se s Venuší, je plná “Sladké vášně”. Jestli vám těch půvabů není ještě dost, ozdobte ji šperkem. Madla dobře ví, že ze všech šperků na světě téhle smyslné Venuši sluší rudé korálky z rybízu. Madle děkuji za pěkný a nápaditý recept a už všechno povídání nechám jenom na ní 🙂
Tahle nepečená dobrota udělá radost v parných letních dnech nejen vám a vašim dětem. A příprava je až směšně jednoduchá, obejde se bez želatiny a přesto drží tvar. Navíc je neskutečně variabilní, protože můžeme použít čokoládu různých příchutí a různého ovoce dle sezóny.
Takže na Černou Venuši
si připravíme:
- 2 smetany ke šlehání
- 1 zakysanou smetanu
- 1 tvaroh ve vaničce
- tabulku hořké čokolády (použila jsem Sladkou vášeň se 70 % kakaa)
- balíček piškotů
- libovolné ovoce (já použila červený rybíz)
- vanilkový cukr (nejlépe domácí výroby 🙂
Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu nalámanou na čtverečky. Poté vyšleháme do tuha obě smetany ke šlehání. K rozpuštěné čokoládě přidáme tvaroh a zakysanou smetanu, pořádně promícháme. Poté opatrně zamícháme obě vyšlehané šlehačky. Ochutnáme a podle chuti dosladíme vanilkovým cukrem. Do formy vlijeme část směsi, poklademe piškoty, na piškoty dáme libovolné ovoce, další část směsi a tak vrstvíme, dokud nevypotřebujeme veškerou čokoládovou směs. Poslední vrstvu tvoří piškoty.
Dáme do lednice vychladit (nejlépe přes noc).
Nejde-li nám náš výtvor vyklopit, ponoříme formu na pár chvil do vhodné nádoby s horkou vodou.
Dobrou chuť vám přeje Madla.
Marie Pospíšilová
Madla:
Když čtu nebo slyším slovo Venuše, vzpomenu si na Jednu nejmenovanou krásku a jak jí potom obklopili zlatem a nechali sjet do rybníka.. Tahle Venuše mi spíš připomíná jhinou herečku, teda mám jí snad ze všech nejraději a jmenuje se Bába tutovka. Chutově a nápadově super, ale ta barevnost ? Ještě , že v řezu je nádherná !!! Jsem hroznej co ??? Hodně ti fandím, tak zkus zlepšit pastvu pro oči.. Nebo mi uniká jinotaj toho názvu… Krásné dny přeje mejla-hlína a nečerti se ..
No je fakt, že Venuše v bábovkové formě tak nevynikne, ale původně to byl mističkový dezert, který když se vyklopil, měl tvar ňadra a já ho ještě záměrně dozdobovala malinou…:-) to pak byla Venuše jako vyšitá. takže název zůstal, jenom pojetí se trošku změnilo. Ale budu se snažit na sobě zapracovat. díky moc.
Madla:
Zapracuj a mě nezatracuj… hi hii. Těším se na další tvé nápady.
Krásné dny u plotny…
Ať vypadá jak vypadá, byla vynikající.
Budu opakovat.
jindra: Tomu já věřím :-)))
Jindra:
To jsem ráda, že chutnala. tyhle nepečené variace mám moc ráda, tak mě těší, že mohu inspirovat i další lidi. Díky moc za pochvalu 🙂