Dezerty a sladké hříchy

17. Bábovka pro masožravce

8 komentářů

babovka-pro-masozravce

Smyslná bábovka pro masožravce neurazí téměř nikoho. Ve sladké záplavě receptů jsou slané varianty k nepřehlédnutí. Děkuji Lence za zaslání pěkně vypečeného receptu na slanou masovou dobrotu 🙂

Ingredience

  • 1 kg mletého masa (nejlépe mix vepřového a hovězího)
  • 2 starší rohlíky
  • 150 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2-3 vrchovaté lžíce strouhaného křenu
  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • 3 nožičky oblíbené klobásy (použila jsem šunkovou)
  • sterilované okurky

babovka-pro-masozravce-upecena

Postup

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme ho vsáknout. Zatím nakrájíme cibuli nadrobno a na rozpáleném tuku osmažíme dorůžova.
K rohlíkům přidáme maso, vejce a promícháme. Osolíme, opepříme, vmícháme křen a osmaženou cibulku.
Bábovkovou formu vyložíme papírem na pečení. Na dno dáme vstvu masa a na ně naskládáme dokola okurky. Přikryjeme další vrstvou masa a na ně položíme klobásy. Zbytkem masa je přikryjeme a obsah bábovky upěchujeme. Povrch potřeme vodou nebo bílkem a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme (220°C, cca 45 minut).

Upečenou bábovku necháme chvíli postát venku z trouby, pak opatrně vyklopíme, sloupneme papír a ještě dáme na chvíli zapéct do trouby, aby se zpevnil povrch.

babovka-pro-masozravceA
Podáváme teplou s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo studenou s chlebem, sterilovanou zeleninou a vychlazeným pivem.

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

8 Komentářů

  1. Tak takhle sekanou taky peču 🙂 Ale místo rohlíků ji \”ozdravím\” ovesnými vločkami. Podle mého muže je stejně nejlepší dort stehno od husy, tak proč nezkusit sekanou místo bábovky. před paní Lenkou smekám.

  2. To je pivo ? nebo šumák ? hi hi hi Bábovice jako Praha. Super.!

  3. Ach jo … uznávám, že nejsem dobrý výčepní. :)))

  4. Lenka:
    To neva tady je to o bábovkách a ty máš suprové…..

  5. Mleté maso milujeme v mnoha \”tvarech\” tohle je výborný nápad! Díky za inspiraci!!!

  6. Tuhle bábovku jsem hned vyzkoušela a přinesla ji na oslavu narozenin do práce a měla obrovský úspěch, takže tímto velice děkuji a posílám hlas

  7. Dnes jsem tento recept dostala emailem. Mám dotaz: mám silikonovou formu, musím ji vykládat papírem? To mi připadá zbytečné. Ten bych použila možná v normální formě. Jinak ji určitě vyzkouším.

  8. Dana:

    Recept na tuto bábovku je čtenářský, ale na Váš dotaz mohu odpovědět, že při práci se silikonovými formami není nutné je vymazávat ani vykládat pečicím papírem. V tom je jejich kouzlo, že nám šetří čas a pečivo z nich jde vždy vyklopit hladce. Ať se bábovka povede 😉

Přidal komentář