Smyslná bábovka pro masožravce neurazí téměř nikoho. Ve sladké záplavě receptů jsou slané varianty k nepřehlédnutí. Děkuji Lence za zaslání pěkně vypečeného receptu na slanou masovou dobrotu 🙂
Ingredience
- 1 kg mletého masa (nejlépe mix vepřového a hovězího)
- 2 starší rohlíky
- 150 ml mléka
- 2 vejce
- 1 velká cibule
- sůl
- mletý pepř
- 2-3 vrchovaté lžíce strouhaného křenu
- 1 lžíce sádla nebo oleje
- 3 nožičky oblíbené klobásy (použila jsem šunkovou)
- sterilované okurky
Postup
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme ho vsáknout. Zatím nakrájíme cibuli nadrobno a na rozpáleném tuku osmažíme dorůžova.
K rohlíkům přidáme maso, vejce a promícháme. Osolíme, opepříme, vmícháme křen a osmaženou cibulku.
Bábovkovou formu vyložíme papírem na pečení. Na dno dáme vstvu masa a na ně naskládáme dokola okurky. Přikryjeme další vrstvou masa a na ně položíme klobásy. Zbytkem masa je přikryjeme a obsah bábovky upěchujeme. Povrch potřeme vodou nebo bílkem a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme (220°C, cca 45 minut).
Upečenou bábovku necháme chvíli postát venku z trouby, pak opatrně vyklopíme, sloupneme papír a ještě dáme na chvíli zapéct do trouby, aby se zpevnil povrch.
Podáváme teplou s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo studenou s chlebem, sterilovanou zeleninou a vychlazeným pivem.
Tak takhle sekanou taky peču 🙂 Ale místo rohlíků ji \”ozdravím\” ovesnými vločkami. Podle mého muže je stejně nejlepší dort stehno od husy, tak proč nezkusit sekanou místo bábovky. před paní Lenkou smekám.
To je pivo ? nebo šumák ? hi hi hi Bábovice jako Praha. Super.!
Ach jo … uznávám, že nejsem dobrý výčepní. :)))
Lenka:
To neva tady je to o bábovkách a ty máš suprové…..
Mleté maso milujeme v mnoha \”tvarech\” tohle je výborný nápad! Díky za inspiraci!!!
Tuhle bábovku jsem hned vyzkoušela a přinesla ji na oslavu narozenin do práce a měla obrovský úspěch, takže tímto velice děkuji a posílám hlas
Dnes jsem tento recept dostala emailem. Mám dotaz: mám silikonovou formu, musím ji vykládat papírem? To mi připadá zbytečné. Ten bych použila možná v normální formě. Jinak ji určitě vyzkouším.
Dana:
Recept na tuto bábovku je čtenářský, ale na Váš dotaz mohu odpovědět, že při práci se silikonovými formami není nutné je vymazávat ani vykládat pečicím papírem. V tom je jejich kouzlo, že nám šetří čas a pečivo z nich jde vždy vyklopit hladce. Ať se bábovka povede 😉