Jestli chcete upéct něco hodně voňavého, sáhněte po perníkovém koření a přidejte povidla. Takhle nějak voní podzim. Vůni pro vás namíchala do receptu na perníkové bábovičky s povidlím Madla.
Perníkové bábovičky s povidlím
Tyto bábovičky sice voní spíše podzimem a člověk by si je nejlépe vychutnal spíše s hrnkem kakaa u hořícího krbu, ale i tak mi to nedá a musím se o recept podělit. Jedná se opět o „zdravou“ variantu, protože v receptuře absentují vejce a klasická bílá mouka je z většiny nahrazena svými zdravějšími celozrnnými kolegyněmi. S celozrnnou moukou peču moc ráda, ale jestli nejste její fandové, nebo ji momentálně nemáte ve špajzu, lze v receptu použít pouze hladkou mouku bílou.
Na zdravé bábovičky s podzimní chutí budeme potřebovat:
- 1 hrnek mouky (1/2 hrnku hladké pšeničné celozrnné, ¼ žitné celozrnné, ¼ bílé hladké)
- ½ hrnku třtinového cukru
- ¼ hrnku oleje
- ½ hrnku mléka
- ½ balíčku kypřicího prášku do perníku
- 1 lžičku jedlé sody
- 1 lžičku perníkového koření
- švestková povidla
Postup přípravy je tak rychlý a jednoduchý, že to zvládne i malé dítě. Všechny ingredience krom povidel smícháme a do každého důlku muffinové formy dáme lžíci těsta a na tu klademe malou lžičkou lžičku povidel. Šoupneme do trouby, kterou jsem si vyhřáli na 180 °C a pečeme zhruba 20 minut. Kontrolujeme špejlí.
Po vytažení necháme vychladnout a můžeme buď potírat stylově povidly, nebo jen pocukrovat.
Dobrou chuť vám přeje Madla
Marie Pospíšilová
Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉
Bábovičky pro mě trochu voní Vánocemi, ale to vůbec nevadí, ba naopak. I v dospělosti mám Vánoce ráda jako malá, tak si je připomenu alespoň vůní už na konci léta 🙂