Dezerty a sladké hříchy

18. Slaná bábovka (nejen) k vínu

4 komentářů

slana babovka 

Slaná bábovka k vínu je další z nápadů od Lenky. V každém soustu se najde kousek pikantní klobásky, sýr, feferonka, barevná paprika. Tahle bábovka je pestrá pro oko i pro jazyk.

Ingredience:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 5 vajec
  • 90 g másla
  • kostka droždí
  • 5 lžic mléka
  • 200 g strouhaného sýra
  • 200 g pikantní klobásy
  • feferonky podle chuti
  • 2 barevné papriky

Postup:

Zaděláme kvásek v mléce, do mísy dáme mouku, vejce, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek a zaděláme těsto, necháme hodinu kynout. Mezitím nastrouháme sýr, nakrájíme na kousky ostatní ingredience a po vykynutí těsta vše smícháme dohromady. Vymažeme bábovkovou formu máslem, vysypeme strouhankou a dáme do ní směs. Pečeme na 160 °C hodinu, po půl hodině můžeme bábovku zakrýt pečícím papírem. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme.

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

4 Komentářů

  1. No konečně mozaika……. to bude dobrota. Jen tak dál…… A kdo nepeče s náma peče proti nám.

  2. Mňam, hnedle bych si dala. Místo paprik bych teda dala olivy, ty já cpu snad i do pudingu. 🙂 Paní lenka je nevyčerpatelná studnice nápadů.

  3. Jako vegetariánka bych vyměnila klobásku za výše zmiňované olivy. Ideálně černé, mám je radši, ale hlavně budou v bábovce vypadat skvěle.

  4. Tak tohle je skvělé :o) Navíc to bude báječná past na hosty… 🙂

Přidal komentář