Slaná bábovka k vínu je další z nápadů od Lenky. V každém soustu se najde kousek pikantní klobásky, sýr, feferonka, barevná paprika. Tahle bábovka je pestrá pro oko i pro jazyk.
Ingredience:
- 250 g polohrubé mouky
- 5 vajec
- 90 g másla
- kostka droždí
- 5 lžic mléka
- 200 g strouhaného sýra
- 200 g pikantní klobásy
- feferonky podle chuti
- 2 barevné papriky
Postup:
Zaděláme kvásek v mléce, do mísy dáme mouku, vejce, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek a zaděláme těsto, necháme hodinu kynout. Mezitím nastrouháme sýr, nakrájíme na kousky ostatní ingredience a po vykynutí těsta vše smícháme dohromady. Vymažeme bábovkovou formu máslem, vysypeme strouhankou a dáme do ní směs. Pečeme na 160 °C hodinu, po půl hodině můžeme bábovku zakrýt pečícím papírem. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme.
No konečně mozaika……. to bude dobrota. Jen tak dál…… A kdo nepeče s náma peče proti nám.
Mňam, hnedle bych si dala. Místo paprik bych teda dala olivy, ty já cpu snad i do pudingu. 🙂 Paní lenka je nevyčerpatelná studnice nápadů.
Jako vegetariánka bych vyměnila klobásku za výše zmiňované olivy. Ideálně černé, mám je radši, ale hlavně budou v bábovce vypadat skvěle.
Tak tohle je skvělé :o) Navíc to bude báječná past na hosty… 🙂