Veselá bábovka tříbarevná nepečená dorazila do soutěže od Madly. Sama ji krásně představila, tak jí s chutí dávám slovo.
Tahle nepečená tříbarevná dobrota udělá radost v parných letních dnech nejen dětem. Její výhodou je to, že se v ní dají kombinovat různé příchutě a používat rozmanité ovoce. A navíc většinu surovin doma určitě najdete a želatinu navíc skvěle zastoupí pudingový prášek libovolných příchutí.
Takže jestli máte chuť se osvěžit, připravte si následující:
Na červenou vrstvu budeme potřebovat:
- 2 hrnky červeného rybízu
- trošku vody
- ½ hrnku cukru (já použila svůj oblíbený třtinový)
- 1 pudinkový prášek s jahodovou příchutí
- ¼ hrnku vody
Na tvarohovo-pudinkovou vrstvu:
- 2 tvarohy ve vaničce
- ½ litru mléka
- 2 pudinkové prášky s vanilkovou příchutí
- cukr dle chuti
- 1 lžičku instantní kávy
- 2 lžičky uvařené vychladlé instantní kávy
A na dohotovení:
- piškoty
- nastrouhanou čokoládu
- popřípadě libovolné ovoce (mě se už do formy nevešlo 🙂
Rybíz zbavíme stopiček a opereme pod tekoucí vodou. Necháme okapat. Okapaný rybíz nasypeme do většího hrnce, přilijeme trošku vody a přisypeme cukr. Necháme asi 10 minut dusit a občas promícháme. Poté ve ¼ hrnku studené vody rozpustíme pudinkový prášek s jahodovou příchutí (může být i vanilka, já použila jahodu kvůli barvě) a přilijeme k vařícímu se rybízu. Za občasného míchání necháme dvě minuty provařit. Poté nalijeme do studenou vodou vypláchnuté formy, uhladíme a navrstvíme piškoty. Necháme chvíli zatuhnout. Stačí jen půl hodinky.
Poté posypeme rybízovou hmotu nastrouhanou hořkou čokoládou. Na ni dáme vrstvu tvarohovo-pudinkového krému, který vyrobíme následujícím způsobem: Uvaříme klasicky pudink, jen místo jednoho sáčku použijeme dva. Do chladnoucího pudinku zamícháme tvaroh, dle chuti případně dosladíme. Krém rozdělíme na dvě poloviny a do druhé poloviny přimícháme lžičku instantní kávy a trošku uvařené vychladlé kávy. Na vrstvičku čokolády pak navrstvíme světlý krém, opět pokryjeme piškoty, můžeme přidat i libovolné ovoce. A poslední vrstvu tvoří kávový krém, na něž opět rozložíme piškoty. Dáme do ledničky, odháníme děti a občas se chodíme kochat tou barevnou nádherou 🙂 Necháme tak několik hodin vychladit (nejlépe přes noc) a můžeme vyklopit z formy.
Místo rybízové vrstvy můžeme udělat jakoukoli ovocnou vrstvu, výborná je například z letních jablíček.
Dobrou chuť vám přeje Madla.
Marie Pospíšilová
Rybíz s hořkou čokoládou + nadýchaný tvarohový krém = vražedná kombinace pro všechny milovníky chlazených dezertů. K těm se já počítám 🙂