Podzimní soutěž o titanový nůž bude opravdu pěkně nabroušená.
Léto je nenávratně pryč a pomalu nastává čas dlouhých večerů. Naší pozornosti neujde nic, co nás zahřeje. Na čaj s rumem letos raději zapomenu a natáhnu si teplý svetr a vlněné ponožky. Když ani to nepomůže, zatopím v krbu. S jistotou vím, že budu přemýšlím o tom, co dobrého si na zahřátí uvařím. Bude to něco pikantního a pěkně naostřeného! A to je i předmětem této podzimní soutěže.
Uvařte dobrotu pikantní a pořádně nabroušenou chilli papričkami nebo jiným ostřejším kořením. Ať je to jídlo, které pořádně zahřeje po těle. Když si najdete čas a uvaříte recept, který nebude postrádat pikantní ostrost, nafotíte ho a spolu s popisem zašlete do poloviny měsíce listopadu na adresu info@gurmanka.cz, bude zde zveřejněn v soutěžní rubrice a možná právě ten Váš recept bude vyhodnocen jako vítězný. Z tohoto malého soutěžního klání si odnesete i pěknou cenu. Podmínkou soutěže je, že maximální počet receptů jsou 3 příspěvky. Ukončení soutěže – 15. listopadu 2012.
Soutěž je pořádána ve spolupráci s panem Petrem Bartoňem, zástupcem společnosti Titanové pánve.cz , který do soutěže věnuje báječnou cenu v podobě parádně nabroušeného nože.
Značkový sortiment za skvělé ceny si můžete prohlédnout a zakoupit i mimosoutěžně. Více o titanových a diamantových nožích zde.
Přejeme všem čtenářům krásný a voňavý podzim!
Titanové pánve.cz & Gurmánka.cz
Ať se vám všem dobře daří a vaří!
Něco pro inspiraci z mé kuchyně:
Indian Vindaloo Curry – pekelně ostré a vzrušující Minutková roštěnka a bramboráčky s tvarohemSOUTĚŽNÍ RECEPTY:
Kuřecí paličky v pálivé omáčce – autor receptu / Pablo – recept ZDE Fenomenální vietnamská polévka Pho Bo – autor receptu / Pablo – recept ZDE Pekelné dršťky – dršťky na pikantní způsob – autor receptu / Otto Plášek – recept ZDE Kuřecí kousky s chilli a sezamem – autor receptu / Otto Plášek – recept ZDE Steak z hovězího pupku – flank steak – autor receptu / Otto Plášek – recept ZDE Ohnivá hřejivá zelňačka – autorka receptu / Petra Culková – recept ZDE Rizoto v čínsko-vietnamském stylu – autor receptu / Pablo – recept ZDE Flamendr podle Jessy – autorka receptu / Markéta Heinrichová – recept ZDE Baq Ti Xcacau – autorka receptu / Marie Tomšů / www.toffo.blog.cz – recept ZDE Pikantní dýňový kotlík – autorka receptu / Helena Baker / www.bakerwine.cz – recept ZDE Tak trochu jiný “guláš” – autorka receptu / Helena Baker / www.bakerwine.cz – recept ZDE Pikantní kuřecí maso s dýní a cizrnou – autorka receptu / Jaroslava Oumarová / – www.mlsoty1.sweb.cz – recept ZDE Dračí tlamy – autorka receptu /Jaroslava Oumarová / – www.mlsoty1.sweb.cz – recept ZDE Hokkaidó v tortille – autorka receptu /Jaroslava Oumarová / – www.mlsoty1.sweb.cz – recept ZDE Ohnivý krůtí steak na fazolích a čerstvé zelenině – autor receptu / Jiří Urbášek / http://fb.com/jirkuvjidelnicek – recept ZDE Vegetariánské chilli con carne s hřebíčkovou rýží – autorka receptu /Zuzka Schreiberová alias slečna Kosher Style /www.facebook.com/kosherstyle– recept ZDE Coq au Vin poněkud jinak aneb kuře na víně East Meets West / autorka receptu / Helena Baker / www.bakerwine.cz – recept ZDE Dušená hovězí líčka se žampióny, chilli a tymiánem – autor receptu / Pepa / http://www.pepato.eu – recept ZDE
http://www.titanovepanve.cz/titanove-a-diamantove-noze
Tak to mě inspiruje. Letošní úroda chilli papriček nebyla špatná a ostrá jídla mám z duše rád.
Šárka vždycky přijde s nějakou prima soutěží, do které mám velkou chuť se zapojit a potom nenajdu odvahu. Ale tentokrát určitě příspěvek pošlu, protože doma milujeme indickou i thajskou kuchyni. Díky za poňouknutí :o)
Edward:
Ani u nás není o ostré papričky žádná nouze 🙂 Tak ať se podaří zkomponovat na plotně nějakou pekelně ostrou symfonii chutí. Budu se moc těšit. Díky za komentář.
Marta:
Je fajn si občas najít nějaké pěkné téma a skloubit to i se zajímavou cenou. Jsem ráda, že se soutěže líbí. Snažím se přicházet na nové nápady a řekla bych, že tato pikantní soutěž v podzimním období není vůbec špatná. Ostatně jsem včera doma nachystala něco, co by podmínky soutěže docela dobře splňovalo. Tak pro inspiraci je zde odkaz na minutkovou roštěnku:
http://dolcevita.blog.cz/1210/minutkova-rostenka-s-houbami-a-bramboracky-s-tvarohem
Inspirována právě Tvým receptem, uvařila jsem včera ohnivou hřejivou zelňačku. Byla výtečná a tak se mi snad podaří zapojit se tentokrát do prima soutěže 😉
Petra C.:
Moc děkuji za účast a za prima recept! Právě jsem ho uveřejnila a zařadila do soutěžního klání 🙂
P.S.
Moc mě to potěšilo 😉
Titanový nůž neoxiduje, a neničí potraviny
Vladislav Kliner:
Budiž mu to přičteno ke cti.
Já jsem se ještě žádné jídlosoutěže neúčastnila a pálivá jídla moc často nedělám, ačkoliv je mám ráda, takže je pro mě toto fakt výzva 🙂 Do půlky listopadu ještě měsíc, tak snad za tu dobu uklohním něco, co bude stát za poslání 🙂
Johana:
Budu se moc těšit na pěkně nabroušenou dobrotu 🙂
Pár věcí už jsem vytvořila, ale zatím nic, s čím bych se ráda účastnila, beru to jako trénink a je to super, hrozně se u toho vydovádím a zablbnu si. Je to dost široké téma a nechci poslat nějakou kravinku typu aglio olio, co umí každý 🙂 Děkuji za tuhle soutěž a snad už můžete brzy očekávat můj příspěvek 🙂
Nůž vypadá moc pěkně a určitě se s ním i dobře krájí. Já jsem si udělala radost a koupila jsem si nový nůž , se kterým se dobře krájí, takže jsem ráda, že jsem do nože zainvestovala.
Helena:
Všimla jsem si, že v předchozím komentáři odkazujete na web s vínem a nyní na nože… Reklamu tímto způsobem nechci na svých stránkách bez předešlé domluvy podporovat, tak prosím pište k věci, ať nemusím komentáře zbytečně mazat kvůli nevyžádané reklamě. Děkuji za pochopení.