Pikantní kuřecí maso s dýní a cizrnou
– soutěžní recept č. 12, autorka receptu: Jaroslava Oumarová http://mlsoty1.sweb.cz/
Pikantní kuřecí s dýní a cizrnou:
Suroviny:
- 1 menší dýně Hokkaido (asi 500 g)
- 1 větší cibule
- kousek čerstvého zázvoru
- 4 řízky z kuřecích prsou
- 2-3 barevné papriky
- 400 g plechovka sterilovaných rajčat
- 400 g plechovka sterilované cizrny
- 2-3 lžičky Harissy
- trošku cukru
- sůl
- pepř
- olej
Postup:
Z dýně odstraníme semínka a nakrájíme ji na kousky velikosti sousta. Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na malinké kousíčky nakrájený oloupaný zázvor, maso a opékáme. Až maso zbělí, osolíme, opepříme, přidáme Harissu, dýni, nakrájené papriky, zalijeme rajčaty z konzervy a několika lžícemi vody, malinko přisladíme a zvolna dusíme, dokud dýně nezměkne. Ke konci vmícháme okapanou propláchnutou cizrnu a necháme prohřát. Dobré jsou k tomu těstoviny, rýže nebo jen čerstvá bagetka.
Dobrou chuť přeje Jaroslava Oumarová
UF…omylem jsme včera načali plechovku cizrny, kuřecí a hokaido se našlo.
A výsledek – famózní, jen místo zázvoru jsem použila
ostré koření vlastní výroby GASPATCHO. Díky. A.
Alena:
Cítím tu pěknou podzimní vůni a vidím i pěknou barvu hotového jídla. Podzim je sice považován za trochu smutný a nudný čas, ale co se týká barevnosti surovin v kuchyni, vůbec nudný není. Oranžové dýně vždycky všechno pěkně rozsvítí! 🙂 Díky za milou zprávu. Šárka 🙂