Nadýchané ořechové rohlíčky z formičky
100 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 125 g mletých vlašských ořechů, 1 lžička prášku do pečiva, 125 g másla
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta odkrajujeme kousky a prsty je vtlačujeme do formiček rohlíčků tak, aby nebyly moc plné, těsto se při pečení vyfoukne. Formičky vložíme do trouby předem vyhřáténa140 °C a pečeme asi 20 minut. Ještě horké vyklepneme z formiček. Necháme vychladnout, konce rohlíčků namáčíme do čokoládové polevy.
Recept na tradiční vánoční cukroví od šéfkuchaře Radka Davida – (čtěte Vánoční cukroví podle receptů z Babiččiny zahrady)
Restaurace Babiččina zahrada
Restaurace La Veranda
Objednat kuchařskou knížku: Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy „Rande s gurmánkou“ nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.
Priiilis sladke a to jsem ubrala cukr, protože v receptu mi ho prislo az moc,
sarka:
Takhle pečou vánoční cukroví profíci z Babiččiny zahrady. I podle mého vkusu je tam cukru opravdu dost.
I\’ll try to put this to good use immaeidtely.
Nemá to být naopak? 250g mouky a 100g cukru?
Janča:
Za receptem si stojí pan šéfkuchař z Babiččiny zahrady v Průhonicích 🙂
Where can you buy the molds?
thank you
nancy:
http://www.tescoma.cz/formy-delicia-silicone-extra-vyladene-pro-cukrovi-i-cokoladove-bonbony
Dobrý den,tento recept mám ještě po moji babičce a je skvěly, peču z něj pro děti každý rok a máme ho rádi, i idkyž jsou tak sladké.
Gabča:
Staré recepty nezklamou 🙂